The Life List...

Sziasztok.!
Húsvét és egy egészen jó és elgondolkodtató könyv a terítéken, Lori Nelson Spielman: Álomlista...

Fülszöveg:
A 34 éves Brett Bohlingernek minden földi jó megadatott az életben, amire egy nő vágyhat – gazdag család, semmi felelősség, sármos pasi –, vagy mégsem? Szeretett anyja halálával az ő élete is összeomlik, és a hátrahagyott végrendelet csak ront a helyzeten. Eszerint ugyanis kizárólag akkor jut hozzá az örökségéhez és a szülők által kívánt boldogságához, ha lépésről lépésre megvalósítja gyermekkori álmait.
Kutyát és lovat még nagyjából könnyen be lehet szerezni, stand-up komikusként sem bonyolult égetni magunkat, de régi barátságok felújításához már jelentős bátorság kell, és akkor még nem is beszéltünk a saját hivatásunk és a szerelem megtalálásáról, vagy éppen a gyermekvállalásról!
Miközben Brett eleget tesz anyja kívánságának, egyre csak esnek ki a csontvázak a családi szekrényből, így hamar rá kell döbbennie, hogy bár tinédzserkori álmai felnőttként sem vesztettek érvényükből, a megvalósításukért keményen meg kell küzdenie.
Vélemény:
Nagyon régen kezdtem el ezt a könyvet, de 80 oldal után szüneteltettem, mert annyira nem keltette fel az érdeklődésemet. Azonban pár hete elkezdtem folytatni és akkor már nagyon simán és gyorsan haladtam vele. Szóval maga a történet nagyon jó és bizony jó pár dologra felhívja a figyelmet. A kezdetekben a főszereplőnk világa az anyja elvesztése körül forog, de akkor még nem is sejti, hogy az édesanyja sokkal jobban felforgatja a lánya világát halála után. Tehát a feladat: a 'gyerek Brett' álmait valóra váltani a 'felnőtt Brettnek'. Mivel az ember 20 év alatt rengeteget változik, ez nem is egy könnyű feladat. Most sokat írhatnék a listán szereplő dolgokról, de nem fogok, az legyen inkább meglepetés. Viszont az, ahogyan Brett próbálta megoldani őket sokkal figyelemre méltóbb, ahogyan haladunk előre a történésekben. Rengeteg titkot kaptunk és Brett is megtalálta önmagát, mert hát valljuk be, a könyv elején Brett negatív főszereplő volt, akivel nem volt könnyű egyetérteni, de jelentős jellemfejlődésen ment keresztül.
Amit viszont kicsit sérelmeztem és számomra elég elhanyagolt volt, az a szerelem. Igaz, hogy gondolatilag nagy hangsúly volt rá fektetve és mindig ott lógott a levegőben, de gyakorlatilag nagyon keveset írt róla az írónő. 
A nehéz kezdés és az apró hibák ellenére azonban kedvenc könyveim egyikévé vált. A veszteségekről, az emberi kapcsolatokról, önismeretről és az álmok soha fel nem adásáról szól. Tény, hogy ez egy viszonylag gyenge regény lett, de tényleg mindenkinek tudom ajánlani, mert egyszer megnevettet, máskor pedig elgondolkodtat.
Karakterek:
Brett: Negatívból abszolút pozitív hőssé vált, aki megérdemelte, hogy megtalálja önmagát és egy igazi társat.
Midar: Tényleg jó barátja volt Brettnek, annak ellenére, hogy nagyon kevés ideje ismerték egymást, ám ő többet tudott Brettről, mint bárki más.
Garrett: Nem lehetett nem kedvelni, annak ellenére, hogy csak telefonon keresztül 'ismerhettük' meg és csak a könyv közepe táján bukkant fel.
Borító:
Véleményem szerint a magyar borító is nagyon szép lett, de az angol változatok is csodaszépre sikerültek. Nekem talán kicsit jobban is tetszenek, mint a hazai.

Kiadó: Magnólia
Kiadási év: 2013
Eredeti cím: The Life List
Oldalszám: 368
Kedvenc karakterek: Brett, Midar, Garrett, Carrie

Hamarosan jövök, de addig is. Kellemes Húsvétot mindannyiótoknak  és sok locsolót a lányoknak..! :)
xx, Kittina...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon