The Coincidence of Callie & Kayden...

Sziasztok..!
Újabb hét telt el és én újra itt vagyok. És egy viszonylag újnak mondható könyvet hoztam..:)* Itt van tehát Jessica Sorensen: Callie & Kayden és a véletlen...
*Frissítés! A blogspot megmakacsolta magát, ezért tegnap este nem rakta ki az előre megírt bejegyzést, de most orvoslom a hibát...


Fülszöveg:
Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…
Vélemény:
A new adult könyvek jellemzőit szerintem már mindenki ismeri és ebben a könyvben is érvényesülnek a műfaj sajátosságai. A cím teljesen passzol a cselekményekhez, bár nekem talán a szokásosnál hosszabb, de ez lényegtelen.
Viszont, ami a legfontosabb: a történet. Egyszerűen fantasztikus volt. Dráma, szerelem, barátság. Komoly lélektani folyamatok, kidolgozott karakterek, nehéz és gyötrő témák. Láthatatlanság, népszerűség, remény. Mindezt és még többet kapunk ettől a regénytől. Először úgy érezhetjük, hogy túl gyorsan és hirtelen csöppentünk az események közepébe, de ismerve a történetvezetést, ez talán már nem is olyan nagy baj. Viszont a lényegi cselekményekig elég döcögősen jutunk el. Már az első fejezetben megismerjük mindkét szereplőt, majd kicsit különválnak útjaik, de nem kell sokáig várni az újabb találkozásig. A könyvben szereplő témák miatt ne is számítsunk könnyen emészthetőségre, sőt.
A történet egy egyetemen játszódik, azonban arról nem sokat tudunk meg, ám kicsit betekintést nyerhetünk a koleszéletbe. És a kampuszon Callie mellett megismerhetjük Seth-et, akit szintén rengeteg támadás ért szexuális irányultsága miatt, so együtt érez főhősnőnkkel. Ők ketten pedig legjobb barátnőkké avanzsálódnak és egy abszolút szimpatikus ötletet találnak ki. Bakancslistát kezdenek írni, amit folyton folyván bővítenek. Nem kell eget-rengető dolgokra gondolni, de ez egy jó kis motivációs és sokszor önbizalom-növelő ötlet, ami bizony a boldogság megtalálásához vezet. A sztorit pedig váltott szemszögből ismerhetjük meg.
A vége és az, hogy ez is egy újabb sorozat lett elvette a kedvem, de persze -mivel imádtam- el fogom olvasni a folytatást.
Összességében tehát megemelem a nem létező kalapom Jessica Sorensen előtt, mert mutatott valami újat. Mindenkinek abszolút tudom ajánlani.
Karakterek:
Callie: Olyan női karakter, aki nem idegesített. Látszólag gyengének tűnt, de egyébként egy nagyon erős karakter, aki a történet előrehaladtával egyre inkább felszabadultabb lett, amit öröm volt olvasni.
Kayden: Nem egy tipikus 'rossz fiú', sőt, és pont ezért szerethető.
Seth: Egy igazán jó barát, sok rossz emlékkel és bizalmatlansággal.
Luke: Kívül kemény sportoló, akit kicsit fel kell lazítani, de abszolút kedvelhető és pozitív szereplő.
Borító:
A történethez nem sok köze van a borítónak, de eredeti és szerintem eszméletlenül gyönyörű lett. :)

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadási év: 2014
Eredeti cím: The Coincidence of Callie & Kayden
Oldalszám: 344
Kedvenc karakterek: Callie, Kayden, Seth, Luke

Hamarosan jövök...
xx, Kittina...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon