Beautiful and Walking disaster...

Sziasztok.!
Nem sok hozzáfűznivalóm van a mai bejegyzésemhez, csak annyi, hogy hosszú lesz..:) A mai könyv/ek pedig nem más/ok, mint Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás illetve Veszedelmes sorscsapás című könyve...

Eléggé ódzkodva kezdtem bele ebbe a könyvbe, de miután elindultam már gördülékenyen ment és utána már meg is lett a második része. 
Az alapszituáció mindkét könyv esetében ugyanaz volt, csak a nézőpont változott. Míg az első részben Abby szemszögéből láthattuk a dolgokat, addig a másodikban Travisé-ből.
Tehát...Abby Abernathy múltja elől menekülve legjobb barátnőjével, Americával fősulira megy. A dolog persze nem ennyire egyszerű. Egy illegális verekedés közben Abby egy teátrális véletlen folytán "megismeri" a nagymenő, izmos, nőcsábász, remek bunyós Travis Maddox-ot. Abby az első pillanatban ellenszenvet táplál Travis iránt, de mégis valamiféle vonzalmat is érez. És mint kiderül Mare pasija, Shepley, Travis unokatesója, lakótársa és egyben legjobb barátja is. A dolgok bonyolódnak és egy fogadás után Abby kénytelen odaköltözni Travis-hez.
Az utálat barátsággá alakul és még annál is többé. De ezt a kapcsolatot nem könnyíti Travis bunyózós élete, nőkkel teli múltja és Abby családi drámája sem. Sok viszontagság és bonyodalom állja utukat főhőseinknek. És hogy mi lesz a sztori vége? Olvassátok el!
Van az a romantika, amitől már hányok, de az írónő ezeket a könyveket, annyira jól megírta, hogy nem volt túl csöpögős, de még mondhatjuk aranyosnak. Az egyik kedvenc könyvem lett és nem hiába. Igaz, hogy Abby nagy titka az én részemről nem is volt olyan nagy és még vártam volna valamit, de ez legyen a legnagyobb hiba. Kicsit túlzásnak tartom, hogy a két szempontot két könyvben adták ki, hiszen nem ez lett volna  az első váltakozó szempontú könyv. Töredelmesen bevallom, hogy hiába ugyanaz a történet, Travis szemszöge sokkal jobban tetszett. Hiszen hiába, nő vagyok és tudom, hogy általában mi jár egy nő fejében, na de Travisé-ben élvezettel olvastam. Elképesztő dolgokat tud meg az olvasó, de az azért mindenhez hozzá tartozik, hogy egyáltalán nem mindegy az olvasási sorrend. Hiszen a második könyvben bizonyos dolgokon átugrik az írónő. A szereplők szerethetőek voltak, de természetesen voltak negatív karakterek is, amik elengedhetetlenek egy jól megírt műhöz. Abby karakterét volt, hogy felpofoztam volna, de ettől függetlenül nem volt vele gond. Travis pedig azt a pasit testesítette meg számomra, akibe azonnal bele tudnék szeretni. Jól kidolgozott és cselekményben gazdag történet volt. Voltak kedvenc és megkapó részek és olyan is, ami nem teljesen nyerte el a tetszésemet. Mindent egybevetve imádtam ezt a könyvet és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. Ha van időtök és ha nincs is, akkor is kezdjetek bele, de vigyázzatok, mert olvastatja magát...
A jó hír pedig, hogy film is készül a könyvből, amit lelkesedéssel és egy kis félelemmel vegyülve várok...
Jó olvasást és jó tanulást Nektek...
Hamarosan jövök...
xx, Kittina...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon