Ugly Love...

Sziasztok!
Itt az ideje már egy újabb kritikának. Szóval itt van Colleen Hoover: Csúf szerelem című könyve.


Fülszöveg:
Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved. 
Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát: 
Ne kérdezz a múltról! 
Ne várj semmit a jövőtől! 
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz. 
Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története. 
Vesd bele magad!


"Isten azért adja nekünk a rossz dolgokat, hogy jobban meg tudjuk becsülni a jókat."

Vélemény:
Forrás: Pinterest

Az egyik legjobban kidolgozott new adult könyv, amit valaha olvastam.  Ez persze nem meglepő, ha valaki ismeri Coleen Hoover munkásságát. Tudja, hogy mitől döglik a légy és nem is fél megmutatni.  
Pozitívuma a könyvnek, hogy a karakterekre épít, akik tényleg nagyon jól kidolgozottak, nyilván a maguk defektjeivel, amit itt éreztem is, hogy kicsit már- már túl sok. Persze, aki szereti a hasonló témájú, típusú könyveket, az nem lepődik meg, hogy  temérdek mennyiségű drámával is számolni kell (ez esetben hasonló mértékű szexjelenettel is). 
Na de, ami igazán tetszett, hogy két idősíkon futott a történet. Egyrészt megismerhettük Miles múltját,- ami sokkal megdöbbentőbb és érdekesebb volt- és természetesen a jelent is végigkísérhettük, amiben nagy szerepet kapott Tate, aki ugyancsak kapott saját fejezeteket. Személy szerint alig vártam, hogy Miles részeit olvashassam, azon belül is a visszaemlékezéseket, sokkal inkább lekötöttek. Nem mondom, hogy Tate nem volt izgalmas karakter, mégis egy kicsit mintha eltörpült volna Miles mellett. De azért a közös jelenetek vittek mindent és nem a sok szexjelenet, inkább a kettejük között lévő kémia, szenvedély és érzelmek miatt.
Forrás: Pinterest
Tate és a Kapitány beszélgetései külön örömet okoztak, a bácsi bölcselkedései mindig pont jókor jöttek. 
Összességében Hoover- rajongóknak kötelező, de ez azért más jellegű, mint az eddigi könyvei, sorozatai. Hangulatában hozza az elvártat és megszokottat, de történet szempontjából nem annyira megkapó. Aki viszont nem olvasott még az írónőtől, annak tökéletes út, hogy megismerje munkásságát. 








Karakterek:
Tate: Kedvelhető karakter volt, de nem tett mély benyomást, annak ellenére, hogy láthatóan sok munka volt a megformálásában.
Miles: Na Miles már annál emlékezetesebb szereplője volt a könyvnek, bár lehet, hogy csak azért mert egy ilyen szexi pilótát nehéz elfelejteni.
Corbin: Szerettem a védelmező báty szerepét, végül is egész jól csinálta és szívesen megismertem volna jobban, de el kell fogadni, hogy ő csak egy mellékszereplő volt.
 
"Néha az ember el is felejti, mennyire hiányzik neki a másik, amíg újra nem találkozik vele."

Borító:

Bár a tervezők viszonylag biztosra mentek, nekem így is telitalálat. A kevesebb sokszor több. 



Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadási év: 2018
Eredeti cím: Ugly love
Oldalszám: 326
Kedvenc karakterek: Miles, Kapitány


Hamarosan jövök...
Kittina...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon