Welcome to the Royal family...

Sziasztok.!
Mai bejegyzésemben egy újabb könyv van a soron, ami nem is olyan régen került a kezeim közé és pillanatok alatt vált kedvenccé. Térjünk is rá Erin Watt: Papír hercegnő című könyvére.


Fülszöveg:
Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?
Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!


"-Valaki segített benne, hogy ekkora bunkó legyél, vagy ösztönösen jön?"

Vélemény:
Kezdjük azzal, hogy Erin Watt egy írói álnév, ami mögött az itthon kevésbé ismert Jen Frederick és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Elle Kennedy áll. Elle Off- Campus sorozatát nagyon szeretem és nem mellesleg a stílusa is magával ragadó, így volt bennem egyfajta elvárás, aminek szerencsére maximálisan megfelelt.
Történet szempontjából mondhatnánk, hogy néhány kortárs könyv összegyúrásából jött létre, de ez így nyilván nem helytálló, hiszen a legtöbb young adult könyv egy kaptafára készül, így ez az állítás szinte mindegyikre igaz lehet.
A cselekményszál fordulatos, izgalmas és kiszámíthatatlan. Ezt pedig még kiegészítik a helyszínek, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A szerzők erre is nagy hangsúlyt fektettek. Monumentalitás épületek, terek, a part, de még az iskola is olyan aprólékosan ki van dolgozva, ami szinte példaértékű és olyan magasra emeli az olvasási élményt, hogy szinte ez már egyenértékűvé válik a szereplőkkel vagy éppen a történettel. Ella életútja elgondolkodtató és nagyon merész húzás volt a szerzőktől. Minden elmesélt percét imádtam, kár, hogy ezt nem húzták túl sokáig, de persze érthető, hiszen nem teljesen ezen volt a hangsúly.

"A sors keze a gyengéknek való: azoknak, akiknek nincs elég hatalmuk vagy kitartásuk, hogy kihozzák az életből, amit akarnak."

A szereplők pedig kidolgozottak és érdekesek, még a mellékszereplők is részletesek. Ebben a könyvben senki sem fekete vagy fehér, nincsenek tisztán jó vagy rossz karakterek. És természetesen a jó és rossz tulajdonságaikkal együtt szeretjük meg őket.
A Royal- fiúkba pedig kivétel nélkül beleszerettem (de főleg Eastonba). Látszólag elkényeztetettek, de ennél azért sokkal több van bennük és ezekre az apróságokra szép sorban fény is derül. A fiúk apja, Callum szintén egy nagyon érdekes karakter, akiről sokszor azt hihetjük, hogy szemet huny minden felett és nem figyel oda eléggé, azonban pont az ellenkezője az igaz és lényeges szerepet kap az ő belső vívódása is, hiszen számtalanszor kerül két tűz közé.
Aki egy könnyed kis olvasmányra vágyik, nem ezt fogja kapni. Úgy tűnik első látásra, hogy ez egy chick lit, de nagyon komoly témákat dolgoz fel, ráadásul olvasmányosan.
Mindent összevetve pedig még egy hétig tudnám sorolni a könyv jó tulajdonságait, de nem érdemes, mert ezt olvasni kell. Szóval, aki szereti a komolyabb könyveket, amik fiataloknak szólnak és szereti bármelyik írónő stílusát, annak nagyon merem ajánlani. Ha viszont nem olvastál még egyik írónőtől sem, akkor villámgyorsan pótold vagy akár kezdheted rögtön ezzel. És ha befejezted nem kell sokáig nélkülöznöd, mert a második rész is elérhető, a további részeket pedig remélhetőleg hamarosan megkapjuk.

"Figyelj, én bírlak. Nem hittem volna, de bírlak. És mivel bírlak, ezért muszáj figyelmeztetnem téged, hogy mi Royalok eléggé el vagyunk cseszve. Jók vagyunk az ágyban, de azon kívül? Mint valami hurrikán."

Karakterek:
Ella: Nagyon belevaló, kemény csaj és mindemellett pedig végtelenül szimpatikus is. Egyetlen problémám volt a karakterével, a sztori előrehaladtával mintha vesztett volna a kezdeti dörzsöltségéből.
Reed: A helyi alfahím, akinek minden szava arany, mindig is szerettem az ilyen karaktereket és hát nem kevés meglepetést is tartogat.
Easton: Be kell valljam, a kedvenc szereplőmmé vált. Rengeteg szenvedéllyel kell megküzdenie, nagyon mélyen van az ő személyisége és az igazi énjét kevésszer láthattuk. Mégis Reed-en kívül őt ismerhettük meg jobban a Royal- fiúk közül, amit nem is bánok és talán ennek az eredménye, hogy a 4. és 5. kötetet az írónők neki szentelik. Alig várom, hogy részletesen olvashassak róla.

Borító:
A Papír hercegnő még borító tekintetében is mindent visz. Letisztult, egyszerű és pont ezért gyönyörű. Már magában ez is sejteti, hogy egy remek könyvről van szó.



Kiadó:Könyvmolyképző
Kiadási év: 2017
Eredeti cím: Paper Princess
Oldalszám: 360
Kedvenc karakterek: Easton, Ella, Val


Hamarosan jövök...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon