LOL-boys and their success...

Sziasztok.!
Egy ideje nem volt új bejegyzés, szóval Boldog Új Évet mindannyiótoknak. Remélem jól teltek az új év első hetei. Ahogyan láthatjátok az új évvel a blog is kicsit megújult és próbálom kibővíteni a látókörömet, így nemcsak könyvekről olvashattok majd. ;)
Így vasárnap pedig itt van egy kis kedvcsináló Jen Klein: Rád hangolva című könyvéhez...


Fülszöveg:
Oliver Flagg két lábon járó közhely. Legalábbis June szerint. A srác jóképű, népszerű, élsportoló, és a pomponlányok vezetőjével jár. Ő az amerikai álompasi gimis kivitelben… June köszöni, nem kér belőle. Csakhogy a végzős évükben Oliver viszi mindennap suliba, ami azt jelenti, hogy a lánynak olyasvalakivel kell töltenie a reggeleit, akinek egy összetett mondat megértése valószínűleg komoly nehézséget jelent, a zenei ízlése pedig ugyanolyan fájdalmasan kiszámítható, mint ő maga. Úgyhogy veszekednek. Sokat. Az életről, a gimiről, az együttesekről, a benzinzabáló autókról, mindenről. (Oké, Oliver talán mégis tud összetett mondatokban beszélni.) Az világos, hogy ők ketten tűz és víz. Ami nem világos, miért számít ez egyre kevésbé…

 "– Szóval csak négyéves voltál, amikor összeházasodtunk a játszótéren?
Összerezzenek.
– Te emlékszel erre?
– Úristen, pedofil vagyok! – kiált fel Olivér drámaian, és a homlokára csap."

Vélemény:
Egy valami elmondható az összes LOL- könyvre vonatkoztatva: szórakoztatóak. Nem meglepő módon, hiszen fiataloknak szól, fiatalokról, kerüli a nagy drámákat és természetesen beleszeretünk abba a bizonyos srácba ( akit általában tévesen ítélünk meg). És tényleg nem tudok olyan férfiúi karaktert mondani ezekből a könyvekből, akik ne lettek volna egytől- egyig álompasik.
Na, de miért olyan vonzóak a nőnemű olvasók körében?


A válasz nagyon egyszerű: kinövik a szerepüket. Persze az sem árt, hogy irtó szexi leírásokat kapunk róluk. Viszont gondoljatok bele! A hölgy karakter legtöbbször egy skatulyából kihúzott srácot mutat be, azt a fazont, akit messziről csodál vagy éppen megvet, de ennek ellenére a végére mindig kiderül, hogy ez a fiú milyen érzékeny, különleges és más, mint amilyennek hittük. Gondoljatok csak Grayson-ra, Jason-re, Becks-re vagy éppen Nick-re. Ugyehogy?! Ebbe a sorba pedig beállhat Oliver is.
Történet szempontjából semmi újat nem kapunk, hiszen ezek a sztorik is éppúgy egy kaptafára készülnek, mint a szappanoperák. Viszont ugyanúgy imádjuk őket. Így voltam én a Rád hangolva-val is, hiszen mégiscsak volt ennek a könyvnek egy nagy tanulsága is: Minden pillanatnak jelentősége van.
Nem volt különösebben akciódús, helyszíneket sem sűrűn váltogattunk, de egy olyan miliőben találtuk magunkat az írónő segítségével, amiben mi is nagyon szeretnénk élni. Imádtam, hogy minden fontosabb esemény Oliver autójában vagy annak közvetlen közelében történt. És ezzel csak arra szeretnék kilyukadni, hogy June-nak és Ollie-nak tényleg sikerült létrehozniuk a saját kis világukat, amit senki sem tudott igazán megbolygatni.
A karakterek tekintetében June nem lett a szívem csücske, néhol lenéző volt, túlzottan realista, számára semminek sem volt igazán nagy jelentősége, és néha pedig éppen a drámakirálynőt játszotta, mindezt 17 évesen. Ezzel szemben Oliver szentimentálisabb volt és igyekezett minden pillanatot teljes erőbedobással megélni. Sokkal érettebb volt az átlag tiniknél, a kocsikázások közben pedig még behatóbban megismerhettük. Akárhonnan nézzük is, ennek a könyvnek a
húzóereje a dallista és Oliver volt, de azért sajnálom, hogy a szereplőnknek inkább a pozitív tulajdonságaira derült fény. 
Összességében hozta az elvárt színvonalat a LOL- könyvek sorában. Kikapcsolódáshoz remek választás, könnyed és humoros, minden rajongónak ajánlom.

"Ezúttal önmagam vagyok – vele."

Karakterek: 
June: Annak ellenére, hogy nem igazán kedveltem meg, láthatóan fejlődésen ment keresztül.
Oliver: Egy újabb kedvenc LOL-fiú a megfelelő adottságokkal és nem a legmegfelelőbb családi háttérrel. 


"Mivel nem igazán járok házibulikba, kicsit csalódott vagyok: senki sem ugrál a tetőről a medencébe, nem játszanak „Felelsz vagy mersz?”-et, és még egy árva bunyó sem robbant ki. Hát már a hollywoodi filmeknek sem lehet hinni?"

Borító:
Áldom a kiadót, hogy lecserélték az eredeti tervet, mert az egy katasztrófa volt ezzel a csúnya, zöld lépcsővel. Az új minden szempontból jót tett a könyvnek.



Kiadó: Móra
Kiadási év: 2017

Eredeti cím: Shuffle, Repeat
Oldalszám: 352
Kedvenc karakterek: Oliver, Shaun


Hamarosan jövök...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon