The Protector...

Sziasztok.!
Nos hosszú kihagyás után itt vagyok egy újabb bejegyzéssel és egy viszonylag régen megkedvelt írónővel. Tehát itt van mára Jodi Ellen Malpas: A védelmező...
Fülszöveg:
Az ​emberek azt hiszik, mindent tudnak Camille Loganről: apuci kicsi lánya, gyönyörű, elkényeztetett fiatal nő, akinek az életstílusát az apja finanszírozza. De Camille-nak feltett szándéka, hogy nem hagyja magát irányítani. Keményen megharcolt a függetlenségéért és a boldogságért, de hirtelen azon kapja magát, hogy az élete veszélybe került az apja egyik könyörtelen üzleti lépése miatt. Haragszik ugyan, de félti az életét, elfogadja tehát a döntést, amelyet az apja hoz, hogy megvédelmezze. Arra azonban nem készült fel, hogy az SAS egykori mesterlövésze belép az életébe.
Jake Sharp a személyes poklának foglya. Egyetlen egyszer nem koncentrál eléggé, és a következmények beláthatatlanok voltak – emberileg és szakmailag is tönkretették. Elvállalja a testőr szerepét Camille Logan mellett, bár nem ilyen fajta munkára lenne szüksége, hogy elterelje a figyelmét a démonjairól. A nők és Jake nem jönnek ki jól egymással, de még mindig az örökösnő védelme a kisebbik a két rossz közül. Ám Jake gyorsan rádöbben, hogy Camille nem az a nő, akinek hitte. Hanem melegszívű, együtt érző lány, akinek a jelenléte megnyugtatja őt, így a megvédelmezése hamarosan többet jelent Jake számára egy jól fizető állásnál, bármennyire harcol is ez ellen. Jake-nek feloldozásra van szüksége. Egy idő után már Camille-ra is. De tudja, hogy nem kaphatja meg mindkettőt.


"Ez a világ tele van olyan emberekkel, akik élvezik mások szerencsétlenségét."


Forrás: Pinterest
Vélemény:
Kezdetektől fogva pozitívan álltam a könyvhöz és ennek nincs más oka, mint az írónő, akit még anno az "Ez a férfi" trilógia kapcsán 'ismertem meg'. A stílusát szerettem, mondhatni a karaktereit is bár volt mit fejlődni és kíváncsian vártam, hogy mivel rukkol még elő. Jelenthetem nem csalódtam, mert egy igazán izgalmas, feszültségekkel teli könyvet tarthattam a kezem közt. 
Tartalmi szempontból volt benne akció és volt történet is, ami bár alapvetőnek tűnhet a hasonló erotikus irodalmak néha elhanyagolják ezt a fontos szempontot. Emellett persze a történet szenvedéllyel, remek párbeszédekkel, cselekménnyel, humorral és fantasztikus helyszínnel lett megfűszerezve. És ha már itt tartunk, akkor meg kell jegyeznem, hogy hiányoltam magát Londont, ahol a sztori zajlott és persze tudom, hogy nem ez volt a fő momentuma a könyvnek, de azért nem bántam volna egy kis leírást a városról, a helyekről. 
De a történet lendületes volt, vitt magával a cselekmény, a karakterek háttértörténete is rendben volt és a mellékszereplők valóban csak a körítést adták, ami nem feltétlen volt gond. 
Ami szerintem nagyobb probléma volt az az idő. Tagadhatatlan, hogy a páros nagyon illik egymáshoz, megvolt a vonzódás is, de maga a cselekményszál körülbelül 2 hónapot ölel fel vagy kevesebbet és ezt kicsit kevésnek tartom ahhoz képest, ami Jake és Camille között történik. És most nem a testiségre gondolok, hanem arra, hogy nagyon gyorsan jutottak el az "úristen-nem-tudok-nélküled-élni-annyira-szeretlek" részig. És ez persze a legtöbb regényben így van, de az írónő felépített Jake-nek és Camille-nek egy imidzset, amit ez a nyálasság könnyűszerrel lerombolt.
A rossz tulajdonságok ellenére azonban abszolút tudom ajánlani annak, aki kikapcsolódásra vágyik és hasonlóan hozzám kedveli a könnyed romantikus sztorikat. 


"– Ez lenne ő? – motyogja, és szégyentelenül Sharp felé int a poharával. – A testőr?  – Igen – Nagy korty!   – Ó, az ördögbe.   – Tudom. – Nagy korty!   – Hol van az óriásplakát?   Lenyelem a kortyot.   – Mi van?   – Az óriásplakát – Őszinte kíváncsisággal néz körül.   – Milyen óriásplakát?   – Amelyikről leesett."

Karakterek:
Camille: Talpraesett, pörgős, ambiciózus szereplő, akit nem rémítenek meg a sztereotípiák egyszerűen szembe megy mindennel és nincs megalkuvás. Végre már egy okos női karakter.
Jake: Titokzatos, telis- tele rejtéllyel, de vitathatatlanul a legmegfelelőbb karakter Cami védelmére. 


"Az a megmentő, aki boldoggá tesz valakit, amikor az illető szomorú."

Borító:
Letisztult, szép borító és kifejezetten tetszik a feketének a különböző árnyalatai. De azért ezt a kocka hasat sem ítélem el.




Kiadó: Művelt nép
Kiadási év: 2016
Eredeti cím: The Protector
Oldalszám: 462
Kedvenc karakterek: Cami, Jake



Hamarosan jövök...
Kittina...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon