Experiences...

Sziasztok.!
Itt van hát, meghoztam az élménybeszámolóimat a római utamról és a Fifty Shades Of Grey-ről..:)

Róma:

Utazás: Akkor kezdem az elején. Szombat hajnalban
(vagy éjszaka, kinek hogy tetszik) 0:30-kor
keltem, mert 2 órakor már indultunk 
Ferihegyre. Hosszú várakozás után 6:30-kor felszállt a gép. Itt meg kell jegyeznem, hogy ideges voltam, hiszen életemben először ültem repülőn és nem  igazán tudtam mire számítsak, de végül kegyetlenül élveztem minden egyes pillanatát. 




Szállás:
Szerencsésnek érzem magam, mert remek szállásunk volt egy nagyon otthonos kis hotelben. A barátnőimmel egy 'háromágyas' szobában voltunk, ami lényegében úgy nézett ki, hogy volt egy francia és egy szimpla ágy. A szoba jól felszerelt volt, saját fürdőszobával, de az olaszok nem nagyon szeretnek fűteni, ami így februárban elég kellemetlen.



Közlekedés:
Röviden: őrült. A gyalogosoknak nem számít, hogy a lámpa épp zöld-e vagy piros, mennek. Bár az még a jobbik eset, ha a zebrán közlekednek. Az autók össze-vissza parkolnak le, semmi esélyt sem adva arra, hogy a mögöttük vagy előttük álló kiparkolhasson. Ami viszont nagyon feltűnő, a sok smart. Tömegközlekedésen utazni pedig nagy figyelmet igénylő feladat, hiszen annyira tele vannak a buszok és a metrók, hogy levegőt sem tudsz venni, így persze fenn áll a veszélye, hogy kizsebelnek. A sofőrök viszont halál lazák. Ugyanazzal az egy kézzel kormányoznak és váltanak, a másik kézzel pedig telefonálnak. Eközben pedig olyan higgadtsággal engedik át az úton a gyalogosokat, hogy szemük sem rebben. 

Város:
Meglepetten tapasztaltam, hogy Róma nem
 éppen egy tiszta város. Rengeteg a szemét,
 ami persze leginkább annak köszönhető, 
hogy kukát sem sűrűn látni, nem úgy, mint hajléktalanokat és kéregetőket.















Látványosságok:
Róma történelmi város, so van miből válogatni,
 ha belevágsz a városnézésbe. 1-2 nap semmire 
sem elég, de gyönyörű épületekben és panorámában gyönyörködhetsz. Semmiképp se siess, mindent csodálj meg és olvass pár érdekességet az adott helyről.









 Az olaszok:
Csak pozitívan tudok nyilatkozni. Tény, hogy nem ismerek olaszokat és nem is igazán beszéltem még velük, de a látottak alapján nagyon barátságosak és kedvesek.
 



Fifty Shades Of Grey:

Csütörtök délután végre megnézhettem azt, amire már 2 éve várok. Ténylegesen a mozikba került a 'Fifty Shades Of Grey' . A véleményemet a könyvről legtöbben ismerik, igenis az egyik kedvencem és emellett mindig ki fogok állni csakúgy, mint a film mellett. Tudom, rengetegen utálják, csalódtak, elégedetlenek stb, de nekem tetszett. Tény, hogy a szinkron úgy pocsék, ahogy van, de sajnos nem volt lehetőségem eredeti nyelven megnézni, így ezen kénytelen voltam túllépni. Mindemellett a történet főbb, fontosabb részei megelevenedtek, de egyértelmű, hogy a könyvben több szexjelenet volt, viszont nyilván a film csak 2 óra. Meg kell említenem, hogy szerintem szuper jó módszerrel oldotta meg Sam ezeket a jeleneteket. Eszméletlen gyorsnak tűnt ez a 120 perc...még néztem volna, de így is elégedett vagyok. A zene mindig jól passzolt a jelenethez. A színészi játékkal is meg voltam elégedve, pedig nagyon féltem, hogy Dakota és Jamie milyen lesz, de kiderült, hogy ők lettek a megfelelőek Ana és Christian szerepére. Abszolút pozitívnak éreztem, hogy humort csempésztek bele, jól állt a filmnek. A moziból egy kis hiányérzettel távoztam ugyan, de azért elégedett voltam. Összességében úgy érzem, hogy a film visszaadta a könyv hangulatát és úgy tűnik jönni fog a folytatás is...
Sosem fogok egyetérteni a végletes kritikákkal, miszerint ez egy igénytelen pornófilm/könyv -ami megalázza nőket- és azzal sem, hogy a filmben túl kevés volt a szex. Aki pornót akar nézni az ne a moziban keresse.

Röviden tehát ennyi lenne. Jövőhéten újra könyvkritikát hozok. Addig is: Ti olvastátok a könyvet? Mi a véleményetek a filmről?

Hamarosan jövök...
xx, Kittina...





















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon