Noisy and handsome neighbor...

Sziasztok.!
Ismét új bejegyzéssel és egy szavazással jövök. Közvélemény-kutatás már rég volt és most viszonylag egy kategóriából válogattam, so hajrá, mert a következő kritikámról Ti döntötök. És itt szeretném megemlíteni azt, hogy rendkívüli módon leszoktatok a kommentelésről. Nem bánnám, ha ez a régi, jó szokásotok visszatérne, hiszen ez nagyon sokat jelent számomra és kapok egy kis visszajelzést is, hogy jól csinálom-e a dolgokat vagy sem. Tehát nem is rizsázom tovább, jöjjön a mai kritikám, Alice Clayton: Faldöngető...

Fülszöveg:
Caroline Reynolds magáénak tudhat egy fantasztikus, új lakást San Franciscóban, egy irigylésre méltó háztartási robotgépet… O-t viszont nélkülözni kénytelen (és itt most nem Oprah-ról van szó, kedves olvasók). Tervezői karrierje felfelé ível, irodája a kikötőre néz, egy bombasztikus cukkini kenyér receptje is az övé… de O-nak se híre, se hamva. Ott van neki Clive (a világ legaranyosabb cicája), a jó barátok, egy hatalmas ágy, csak O nem.
Azóta, hogy beköltözött új lakásába, az O nélküliség állapotát szexuálisan túlfűtött szomszédja tetőzi be, aki éjnek évadján olyan hangos faldöngetésben részesíti, amilyet még sosem hallott. Minden nyögés, náspángolás és… ez csak nem egy nyávogás volt? …hangsúlyozza a tényt, hogy nem csupán nem hagyják aludni, de még mindig meg van fosztva…, igen, helyes a tipp: O-tól is.
Majd belép a képbe Simon Parker (tényleg, Simon, kérlek, lépj be). Amikor a faldöngetés odáig fajul, hogy jóformán szó szerint kilöki a gazdáját az ágyból, Caroline, arcán kielégületlenséggel, rózsaszín bébidoll pizsamájában végre szemtől szembe kerül már sokszor hallott, de sosem látott szomszédjával. A késő éjjeli ütközet, nos, vegyes érzelmekkel zárul. Hmm! Ilyen vékonyka falak mellett, a feszültség bizony hatalmas…
Incselkedés, gúnyos megjegyzések, forró fürdőben lubickoló cicalányok a gyönyörű San Franciscó-i ég alatt – és ráadásként a legszexisebb almás pite, amely valaha készült. Mindez ott rejtőzik ebben az érzéki, szellemes, romantikus mesében.
Vélemény:
Maga a sztori nem nyújt semmi újat ebben a kategóriában, sőt szerintem nem igazán érdemli meg az 'erotikus' jelzőt sem. De mivel erotikus könyvként lett beharangozva hát elolvastam a fülszöveget, ami pedig felkeltette az érdeklődésemet. Hazudnék, ha azt mondanám nem volt elvárásom a könyvvel kapcsolatban, mert igenis volt és sajnos egy kisebb csalódás-cunami tört rám. Szóval, nem sok izgalmat nyújtott és az érzelmi hullámvasút is elmaradt. A mű felénél elkezdett irritálni, hogy Caroline folyton O-t emlegeti (igen, O! O, mint orgazmus..na ne már). Az elején még humoros volt és jópofa, de egy idő után már unalmassá vált. És remélem most Ti is arra gondoltok, amire én. Bizony főszereplő hölgyeményünk előszeretettel beszélget magával és bizonyos testrészeivel is. Fura! Én imádom a jó belső monológokat, de Caroline nem bővelkedett benne.
Mindentől függetlenül volt egy pillanat, amikor meglepetés ért, de a szélsőséges, kissé drámai helyzetek elmaradtak. A két főszereplő mindentől függetlenül passzolt egymáshoz.
Tehát a történet nem valami eseménydús, eléggé egy síkon mozognak a karakterek, viszont egy unalmas, szürke délutánra jó szórakozás. Viszont a pénzét nem éri meg, so ne költsetek rá.
Karakterek:
Caroline: Nem lett a legszimpatikusabb könyvbéli karakterem. Néha már túlontúl sok volt. Simon: Na viszont Őt megkedveltem. Szimpatikus és ahol kellett érzelmes is volt. Tetszett, hogy fotósként dolgozik és ebbe egy kis betekintést is kaphattunk, sajnos nem eleget. 
Mimi, Sophia, Neil, Ryan: egész jó mellékszereplők voltak. Néha már jobban olvastam volna róluk, mint Caroline-ról...
Náspáng, Whiskas, Kuncogó: hehehe... :DD
Borító:
Figyelemfelkeltő és kis köze van a sztorihoz, de a címhez mindenképp. Nekem kifejezetten bejön.

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadási év: 2013
Eredeti cím: Wallbanger
Oldalszám: 424
Kedvenc karakterek: Simon, Clive
 
Hamarosan jövök a megszavazott könyv véleményezésével...
xx, Kittina...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon